Fundamenteel online

Nieuws

Webwinkel | 27 juni 2017

Nieuw in onze  webwinkel: een folder waarmee uw patiënten uw mondhygiëne-instructie thuis nog eens rustig kunnen nalezen. Onmisbaar bij elke mondhygiëne-instructie.

 

Onderzoek | 27 juni 2017

De Stichting NVvP heeft tot op heden voornamelijk kleine onderzoeken ondersteund. Vanaf nu heeft de Stichting ook de mogelijkheid een grotere, financiële bijdrage te kunnen doen voor een substantiële studie. Uw onderzoeksvoorstel is welkom.

Congres | 27 juni 2017

Save the date!

Parodontologie en orthodontie ontmoeten elkaar, op 24 november aanstaande tijdens het NVvP Najaarscongres 'Perio on the move'. U bent er toch zeker ook bij?

Oproep | 27 juni 2017

Kent u een mondhygiënist die voor de NVvP – Oral B® - Preventieprijs in aanmerking komt? Dan nodigt de NVvP u van harte uit diegene voor te dragen: deze prijs wordt in november dit jaar weer uitgereikt, tijdens het NVvP Najaarscongres 2017. Past u als mondhygiënist zelf in het profiel, dan mag u dat natuurlijk eveneens aan het NVvP-bestuur kenbaar maken.

Verslag | 27 juni 2017

Op 12 mei jongstleden vond de European Gum Health Day plaats, een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen. Dat gebeurde onder de slogan ‘Fighting periodontal disease together’, die de visie van de EFP ‘Periodontal health for a better life’ prima omvat. Parodontoloog Nicky Beukers doet verslag.

Congres | 27 juni 2017

Het voorjaarscongres van de NVvP vond dit jaar plaats op 31 maart in de CineMec in Ede en had als thema ‘Perio & Caries - On the edge: the boundaries between caries and periodontal disease’. Tijdens de opening, verzorgd door Jo Frencken, werd teruggeblikt op de workshop van de EFP en de ORCA in Madrid in het najaar van 2016. De uitkomsten van deze workshop vormden de basis van dit voorjaarscongres.

 

EFP-Nieuws | 27 juni 2017

Meer dan 500 clinici bezochten op 3 en 4 maart jl. de EFP Perio Master Clinic ‘Peri-implantitis – from aetiology to treatment’, gehouden in de Maltese hoofdstad Valetta. De organisatie was in handen van de Turkse Vereniging voor Parodontologie (oorspronkelijke locatie Istanbul); wetenschappelijk voorzitter was Prof. S. Renvert.

EFP Nieuws | 27 juni 2017

De ‘Spring Edition’ van Perio Insight is verschenen en is beslist de moeite van het doorbladeren waard. Wat treft u zoal in deze uitgave? 

 

Congres | 15 januari 2017

 

Ontdek de grens tussen cariës en parodontitis!

In de recente twaalfde EFP-workshop ‘On the Edge’ (die in samenwerking met de European Organisation for Caries Research – ORCA - georganiseerd was) formuleerde de fine de fleur op wetenschappelijk gebied van Europa de ‘state of the art’ inzake de relatie tussen cariës en parodontitis. De uitkomst van deze workshop staat centraal tijdens het komende NVvP voorjaarscongres 2017, dat op 31 maart aanstaande in Cinemec (Ede) plaatsvindt.

 

| 15 januari 2017

 

Met het lustrumcongres ‘Paro 8.0 & Partners’ hebben we ons lustrumjaar op grootse wijze afgesloten. Wàt een geweldig feest! Om na te genieten (of om te zien waarom u geen NVvP-congres meer mag missen): een pakkend congresverslag, foto’s én een videoterugblik.  

| 15 januari 2017

 

Tijdens het NVvP Lustrumcongres 'Paro & Partners'  - dat op 25 november 2016 in Ede plaatsvond - werd de NVvP Onderzoeksprijs uitgereikt. Het was de 15e keer dat deze tweejaarlijkse prijs werd toegekend, Yvonne de Waal mocht ‘m in ontvangst nemen voor haar onderzoek ‘Prognostic indicators for surgical peri-implantitis treatment’. 

| 15 januari 2017

Het gebruik van antibiotica als aanvulling op mechanische plaquebeheersing (scaling, rootplaning en een adequate mondhygiëne) in de behandeling van parodontitis is bewezen effectief, maar blijft in bredere context controversieel vanwege ‘over-prescription’ van antibiotica en het ontstaan van antimicrobiële resistentie. Twee Europese hoogleraren in debat.

 

| 15 januari 2017

Rein Steures en Brigitte Deblauwe hebben het stokje van de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Tilburg overgedragen aan Hans Keestra. Reden voor een overdrachtssymposium, waarin Hans aankondigde L-PRF in de praktijk te zullen gaan toepassen. “De resultaten zijn veelbelovend”.  

 

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  F 0229 543 467  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl