Gezond fundament

EUROPEAN GUM HEALTH DAY 2017

EUROPEAN GUM HEALTH DAY 2017

“Fighting Periodontal Disease Together”

De strijd tegen Parodontitis moeten we samen aangaan !

Gezond tandvlees is van groot belang voor het welzijn en de algemene gezondheid. Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees. Onbehandelde parodontitis verergert met de tijd en kan leiden tot tandverlies. Dit kan leiden tot esthetische problemen, problemen met kauwen en een afname van de kwaliteit van leven.

Naast het verlies van tanden en kiezen, zijn er ook relaties aangetoond tussen Parodontitis en de algemene gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft een relatie aangetoond tussen Parodontitis en Diabetes Mellitus en tussen Parodontitis en Hart-en Vaatziekten, maar ook met andere ziekten zoals Reuma en Kanker.

Behandeling van Parodontitis door een mondhygiënist, tandarts of parodontoloog voorkomt verlies van tanden en kiezen, maar draagt ook bij aan verbetering van de algemene gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er na behandeling een afname van de mate van aderverkalking optreedt en dat de suikerwaarden bij Diabetes patiënten verbeteren.

Parodontitis komt bij ongeveer de helft van de volwassen bevolking voor, waarvan het in 10-15% om een ernstige vorm van parodontitis gaat. 
De tandvleesontsteking veroorzaakt geen pijn of ongemak, waardoor de patiënt vaak niet beseft dat hij of zij een probleem aan het tandvlees heeft.

Vanuit de Europese Vereniging voor Parodontologie (EFP) is het initiatief genomen een campagne op te zetten voor Parodontitis. Het doel is dat er de Nederlandse bevolking meer bekend wordt met deze ziekte en dat mensen zich daardoor meer bewust worden van het belang van een gezonde mond.

In heel Europa wordt deze campagne voor gezond tandvlees gelanceerd op 12 mei !

Ga 1-2 keer per jaar naar de tandarts om uw gebit te laten controleren! Op deze manier kan een ernstige tandvleesontsteking tijdig worden ontdekt en behandeld!

Terug

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  F 0229 543 467  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl