Fundamenteel online

“Motivatie is de kracht van elke behandeling”

Eigenlijk wilde hij arts worden, maar toen Edward Vandenbulcke in Nijmegen voor tandheelkunde werd ingeloot, was de basis voor zijn huidige professie gelegd. Zijn werk vervult hij met passie én verstand: “Je bent zo sterk als je zwakste schakel”. Edward geeft antwoord op vijf vragen.
 
 

1. Waarom koos je voor parodontologie?

“Voordat ik in 2006 in Nijmegen als tandarts afstudeerde, realiseerde ik me al dat implantologie me meer trok dan het werk van de algemeen practicus. Maar daarvoor moet je wel verstand hebben van parodontologie én vooral weten wat je moet doen als het mis gaat. In België is implantologie een onderdeel van de opleiding tot parodontoloog, een beroep dat er bovendien een erkend specialisme is. Ik koos voor de opleiding in Gent en heb deze met succes afgerond.”

2. Wie gaf jou ooit het beste advies?

“Dat was een vriend van me die net als ik als puber in een hotel-restaurant een bijbaantje had. Ik moest afwassen in de keuken en overzag op een bepaald moment al die borden niet meer. Toen hij doorhad dat de moed me in mijn schoenen was gezakt, zei hij: ‘De volgende keer dat ik borden kom brengen, zeg jij: er is niets dat ik niet aankan. En dat doe je dan wel zódanig dat je het zelf gelooft’. Dat is sinds die tijd mijn motto en het werkt.”

3. Werk je volgens een bepaalde visie?

“Ja zeker, je bent zo sterk als je zwakste schakel. Parodontologie is een moeilijk vak: de patiënt komt bij je met weinig tot geen klachten, moet een dure behandeling ondergaan die niet bepaald prettig is en krijgt na afloop meestal wél klachten. Omdat ik in België gewerkt heb - waar het beroep ‘mondhygiënist’ niet bestaat -, heb ik zelf veel mondhygiëne-instructies gegeven. Dat was heel leerzaam. Als je de patiënt niet kunt motiveren, kun je scalen wat je wilt maar dan zal de behandeling nooit slagen. Motivatie is de kracht van elke behandeling.”

4. Hoe omschrijft je beste vriend jou in drie woorden?

“Vastberaden, attent en oprecht.”

5. Hoe blijf je in balans?

"Door niet te veel te werken, ik werk vier dagen en houd zo voldoende tij over voor mijn gezin en hobby's.

Naam: Edward Vandenbulcke
Leeftijd: 35 jaar
Werkzaam bij: Staas & Bergmans in Den Bosch, Dental Clinics in Venlo
Privésituatie: 'gelukkig getrouwd met Marieke en trotse vader van Julius en Feline'
Kan niet zonder: sporten
Wordt enthousiast van: Belgische frietjes
Wil ooit nog:  een halve triatlon 
 
 

Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl