Een gezonde basis

Recessies bij tanden of implantaten

  • vanaf € 35,00 incl. BTW
Recessies bij tanden of implantaten

U kunt de webinar gedurende 2 weken terugkijken. De link naar de webinar ontvangt u binnen een werkdag per mail na het afronden van uw bestelling.

Let op: Bent u lid, log dan eerst in alvorens uw bestelling te plaatsen. 


Dr. Egon Euwe, (parodontoloog-implantoloog Milaan) Dr. Natasha Lioubavina-Hack (parodontoloog NVvP - implantoloog NVOI - De Meern) en Drs. Hans Kelderman (orthodontist - Bilthoven) zullen ingaan op de recessieproblematiek van gebitselementen en implantaten en hoe deze kunnen voorkomen.

Gingivale recessies zien wij niet alleen bij paro-patiënten, maar steeds meer bij jongeren, vaak na orthodontie. Voor de tandartsen en mondhygiënisten is het een belangrijke taak om de juiste diagnose van gingivale recessies te stellen. Dit vraagt om een bredere diagnostiek en een multidisciplinaire aanpak van het probleem. Wat zijn de mogelijke oorzaken? Gaat het hierbij alleen om verlies van ginigva of ook van dentine en/of glazuur? Wat is de positie van het element in de kaak? Welke recessies zijn stabiel en welke moeten behandeld worden om de prognose en/of esthetiek te verbeteren?

De aangepaste classificatie van gingivale recessies komt hier goed van pas. Naast de bekende Miller classificatie moeten ook de mogelijke defecten in het glazuur en dentine geëvalueerd worden, zodat de juiste behandelstrategie gekozen kan worden. Wordt de aanpak parodontaal, orthodontisch, restauratief of een combinatie van deze?

Diagnostiek en behandeling van recessies bij implantaten is de volgende grote uitdaging. Het herstel van peri-implantaire mucosa vereist vaak een multidisciplinaire benadering. In deze webinar zullen wij ingaan op de recessieproblematiek van gebitselementen en implantaten en hoe wij deze kunnen voorkomen.

Onderstaande prijzen zijn incl. BTW 
  Lid   Niet lid
   € 35,00    € 65,00