Fundamenteel online

Thijs de Jong | 14 december 2017

Na Hans Rodenburg, Erwin van der Zee, Jan Tromp, Jan Jansen, Gerard Voerman en Hankie Bulthuis heb ik de eer om uw nieuwe hoofdredacteur te zijn. Nadat ik vorig jaar al bij het NVvP-bestuur had aangegeven graag iets voor de vereniging te willen doen, kreeg ik enkele maanden terug de vraag of ik ‘Fundamenteel wilde doen’. Dat wilde ik zeker! Ik lees de nieuwsbrief altijd en vind het een verrijking van mijn vak om er op meerdere fronten mee bezig te zijn.

Elmira Boloori | 14 december 2017

Sommige mensen zijn zó vastberaden, dat ze er een lange weg voor over hebben om hun doel te bereiken. Elmira Boloori is daarvan een treffend voorbeeld: na haar Havo-diploma werd ze mondhygiënist, studeerde ze tandheelkunde en behaalde ze haar MSc in de parodontologie. Deze maand opende ze haar verwijspraktijk in Rotterdam-zuid. Oh ja, ze werkt ook nog aan een promotieonderzoek.

Eveline van der Sluijs | 14 december 2017

Een slechte ochtendadem is voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Eveline van der Sluijs onderzocht onder andere dit probleem en promoveerde op 7 juli jl. aan de Universiteit van Amsterdam. Een abstract van haar proefschrift vindt u elders in deze Fundamenteel, op deze plek geeft Eveline een korte persoonlijke toelichting. “Ik heb mij erop ingesteld: ‘dit is mijn werk’.”

Manon van Splunter | 14 december 2017

Manon van Splunter, voorzitter van NVM-mondhygiënisten, is trots. Op de kracht van haar jubilerende vereniging en haar bevlogen leden, de rol die de mondhygiënist in Nederland bereikt heeft en de goede band die NVM-mondhygiënisten heeft met de NVvP. “De vakinhoudelijke kant van ons werk is een bindende factor.” Dat leverde in het kader van EuroPerio9 een bijzondere samenwerking op.

Nieuwe erkenning | 14 december 2017

Steven Rademacher werd eerder dit jaar erkend als parodontoloog NVvP. Van jongs af aan sprak tandheelkunde hem aan: niet onlogisch, met een vader als tandarts. Parodontologie bleek daarna voor hem de juiste specialisatie. Vijf persoonlijke vragen aan een bevlogen specialist. “De visie achter parodontologie spreekt me bijzonder aan.”

nieuwe erkenning | 14 december 2017

Eigenlijk wilde hij arts worden, maar toen Edward Vandenbulcke in Nijmegen voor tandheelkunde werd ingeloot, was de basis voor zijn huidige professie gelegd. Zijn werk vervult hij met passie én verstand: “Je bent zo sterk als je zwakste schakel”. Edward geeft antwoord op vijf vragen.

 

Wijnand Teeuw | 27 juni 2017
Parodontoloog Wijnand Teeuw promoveerde op 10 maart jl. op een onderzoek naar de aanwezigheid van niet-gediagnosticeerde diabetes mellitus onder parodontitispatiënten. Het Abstract van zijn proefschrift vindt u  hier. Op deze plek: 3 vragen aan plús een kort ‘paspoort’ van een bevlogen onderzoeker. “Ik vind vooral de klinische relevantie van mijn onderzoek mooi. Het draait immers allemaal om de patiënt.”

 

Mark Timmerman | 15 januari 2017

Mark Timmerman over ‘zijn’ NVvP-congressen:

Zes jaar maakte Mark Timmerman deel uit van het NVvP-bestuur. In die periode was hij betrokken bij de organisatie van elf congressen, waarvan de laatste acht volledig onder zijn regie. Na het recente najaarscongres droeg hij het stokje over. “Ik ben op sommige punten wel wat relaxter geworden, ja.” 

Nieuwe erkenningen | 15 januari 2017

Tijdens een parocursus voor Friese tandartsen werd Jeroen Zweers overgehaald om te solliciteren voor de opleiding parodontologie aan het ACTA. Zes vragen aan een parodontoloog die dit jaar de definitieve erkenning NVvP ontving. “Het is de uitdaging om het gebit ontstekingsvrij te hóuden.”

Privacy Polis     Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl