Fundamenteel online

Nieuws

Congres | 14 december 2017
Perio on the Move’, het NVvP-najaarscongres dat op 24 november jl. in Ede, plaatsvond, stond in het teken van de onderbelichte synergetische samenwerking tussen de parodontoloog en de orthodontist. Gebruikmakend van patiëntcasussen betoogden internationale sprekers de mogelijkheden van een multidisciplinaire aanpak. Het was wederom een interessant en leerzaam NVvP-congres.
| 14 december 2017

Het zal u niet ontgaan zijn: van 20-23 juni aanstaande vindt in Amsterdam EuroPerio9 plaats. Als NVvP zijn we hierover buitengewoon enthousiast. Niet alleen omdat wij nauw bij de organisatie van dit wereldcongres betrokken zijn, maar vooral ook omdat u nu meer dan ooit een unieke kans heeft om dit congres te bezoeken!

Nicky Beukers, ambassador EuroPerio9 | 14 december 2017
EuroPerio9 zo veel mogelijk promoten: dat verzoek kreeg parodontoloog Nicky Beukers eerder dit jaar vanuit de NVvP. Als EP9-ambassador is ze daar volop mee bezig. “Er zijn zó veel redenen om dit congres te bezoeken.”
| 14 december 2017
  • Als wetenschappelijke vereniging zijn we bij de NVvP groot voorstander van kennisoverdracht. Om jonge tandheelkundige professionals van extra kennis te voorzien over parodontologie en peri-implantaire ziektes heeft de NVvP een geweldig aanbod: gratis NVvP-lidmaatschap en een persoonlijk mentorschap.
| 14 december 2017
Hugo de Bruyn is sinds 1 november 2017 in functie als hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Sinds dezelfde datum leidt hij eveneens de afdeling Tandheelkunde. De Bruyn was tot zijn benoeming als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Gent, België.
| 14 december 2017
Vindt u dat nieuw onderzoek zou moeten gaan over de relatie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid, mondzorg bij kinderen, preventie of bijvoorbeeld de beste behandeling van pijnklachten? Geef uw mening in een speciale enquête en help zo mee om de Kennisagenda Mondgezondheid samen te stellen.
| 14 december 2017

Save the Date

Op woensdag 16 mei 2018 vindt de jaarlijkse European Gum Health Day plaats. Doet u mee?
 
Aan alle parodontologen, tandartsen en mondhygiënisten in Nederland zullen we vragen om aandacht aan deze dag te besteden, in de vorm van een inloopspreekuur voor een DPSI-meting en informatieverstrekking over tandvleesproblematiek. Meer informatie hierover leest u in de volgende Fundamenteel.
| 14 december 2017
De DPSI ofwel de Dutch Periodontal Screening Index, viert dit jaar z’n twintigste verjaardag. Samen met het bijbehorende Paroprotocol vormt deze screeningsindex nog altijd een uitstekend hulpmiddel om de kwaliteit van uw parodontale zorg in de praktijk te verbeteren.
Webwinkel | 27 juni 2017

Nieuw in onze  webwinkel: een folder waarmee uw patiënten uw mondhygiëne-instructie thuis nog eens rustig kunnen nalezen. Onmisbaar bij elke mondhygiëne-instructie.

 

Onderzoek | 27 juni 2017

De Stichting NVvP heeft tot op heden voornamelijk kleine onderzoeken ondersteund. Vanaf nu heeft de Stichting ook de mogelijkheid een grotere, financiële bijdrage te kunnen doen voor een substantiële studie. Uw onderzoeksvoorstel is welkom.

Congres | 27 juni 2017

Save the date!

Parodontologie en orthodontie ontmoeten elkaar, op 24 november aanstaande tijdens het NVvP Najaarscongres 'Perio on the move'. U bent er toch zeker ook bij?

Oproep | 27 juni 2017

? Kent u een mondhygiënist die voor de NVvP – Oral B® - Preventieprijs in aanmerking komt? Dan nodigt de NVvP u van harte uit diegene voor te dragen: deze prijs wordt in november dit jaar weer uitgereikt, tijdens het NVvP Najaarscongres 2017. Past u als mondhygiënist zelf in het profiel, dan mag u dat natuurlijk eveneens aan het NVvP-bestuur kenbaar maken.

Verslag | 27 juni 2017

Op 12 mei jongstleden vond de European Gum Health Day plaats, een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen. Dat gebeurde onder de slogan ‘Fighting periodontal disease together’, die de visie van de EFP ‘Periodontal health for a better life’ prima omvat. Parodontoloog Nicky Beukers doet verslag.

Congres | 27 juni 2017

Het voorjaarscongres van de NVvP vond dit jaar plaats op 31 maart in de CineMec in Ede en had als thema ‘Perio & Caries - On the edge: the boundaries between caries and periodontal disease’. Tijdens de opening, verzorgd door Jo Frencken, werd teruggeblikt op de workshop van de EFP en de ORCA in Madrid in het najaar van 2016. De uitkomsten van deze workshop vormden de basis van dit voorjaarscongres.

 

EFP-Nieuws | 27 juni 2017

Meer dan 500 clinici bezochten op 3 en 4 maart jl. de EFP Perio Master Clinic ‘Peri-implantitis – from aetiology to treatment’, gehouden in de Maltese hoofdstad Valetta. De organisatie was in handen van de Turkse Vereniging voor Parodontologie (oorspronkelijke locatie Istanbul); wetenschappelijk voorzitter was Prof. S. Renvert.

EFP Nieuws | 27 juni 2017

De ‘Spring Edition’ van Perio Insight is verschenen en is beslist de moeite van het doorbladeren waard. Wat treft u zoal in deze uitgave? 

 

Congres | 15 januari 2017

 

Ontdek de grens tussen cariës en parodontitis!

In de recente twaalfde EFP-workshop ‘On the Edge’ (die in samenwerking met de European Organisation for Caries Research – ORCA - georganiseerd was) formuleerde de fine de fleur op wetenschappelijk gebied van Europa de ‘state of the art’ inzake de relatie tussen cariës en parodontitis. De uitkomst van deze workshop staat centraal tijdens het komende NVvP voorjaarscongres 2017, dat op 31 maart aanstaande in Cinemec (Ede) plaatsvindt.

 

| 15 januari 2017

 

Met het lustrumcongres ‘Paro 8.0 & Partners’ hebben we ons lustrumjaar op grootse wijze afgesloten. Wàt een geweldig feest! Om na te genieten (of om te zien waarom u geen NVvP-congres meer mag missen): een pakkend congresverslag, foto’s én een videoterugblik.  

| 15 januari 2017

 

Tijdens het NVvP Lustrumcongres 'Paro & Partners'  - dat op 25 november 2016 in Ede plaatsvond - werd de NVvP Onderzoeksprijs uitgereikt. Het was de 15e keer dat deze tweejaarlijkse prijs werd toegekend, Yvonne de Waal mocht ‘m in ontvangst nemen voor haar onderzoek ‘Prognostic indicators for surgical peri-implantitis treatment’. 

| 15 januari 2017

Het gebruik van antibiotica als aanvulling op mechanische plaquebeheersing (scaling, rootplaning en een adequate mondhygiëne) in de behandeling van parodontitis is bewezen effectief, maar blijft in bredere context controversieel vanwege ‘over-prescription’ van antibiotica en het ontstaan van antimicrobiële resistentie. Twee Europese hoogleraren in debat.

 

| 15 januari 2017

Rein Steures en Brigitte Deblauwe hebben het stokje van de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Tilburg overgedragen aan Hans Keestra. Reden voor een overdrachtssymposium, waarin Hans aankondigde L-PRF in de praktijk te zullen gaan toepassen. “De resultaten zijn veelbelovend”.  

 

Privacy Polis     Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl