Fundamenteel online

"De patiënt staat bij mij op nummer 1"

Sommige mensen zijn zó vastberaden, dat ze er een lange weg voor over hebben om hun doel te bereiken. Elmira Boloori is daarvan een treffend voorbeeld: na haar Havo-diploma werd ze mondhygiënist, studeerde ze tandheelkunde en behaalde ze haar MSc in de parodontologie. Deze maand opende ze haar verwijspraktijk in Rotterdam-zuid. Oh ja, ze werkt ook nog aan een promotieonderzoek.

“Op de middelbare school moest ik een profielkeuze maken en dat leek aanvankelijk lastig,” vertelt Elmira Boloori. “Ik wist dat ik iets in de gezondheid wilde doen, ik hou van werken met mensen. Maar architectuur en fotografie vond ik ook interessant. Mijn vader attendeerde me op tandheelkunde en dat maakte me enthousiast. Goed beschouwd heeft dit vak van alledrie die richtingen iets in zich!” Met haar Havo-diploma op zak stroomde Elmira door naar de HBO-opleiding tot mondhygiënist. Daar besefte zij dat ze parodontoloog wilde worden. Het zou even duren voordat ze dat naamkaartje mocht opspelden.

Gedrevenheid

“Ik moest eerst vier bèta-schoolvakken op VWO-niveau halen. Dus werkte ik overdag als mondhygiënist en studeerde ik in de avonduren. Nadat ik de vakken in twee jaar tijd op VWO-niveau had afgerond, werd ik uitgeloot voor tandheelkunde. Ik bleef werkzaam als mondhygiënist en meldde me een jaar later opnieuw voor tandheelkunde aan, dit keer met succes. In september 2007 begon ik bij ACTA aan de opleiding.”
In 2013 studeerde Elmira af als tandarts, in haar laatste jaar had ze zich al aangemeld bij de MSc-opleiding parodontologie. “Ik wist dat er minstens een jaar praktijkervaring nodig is voor toelating tot deze studie, maar ik wilde mijn gedrevenheid heel graag kenbaar maken. Toen ik het een jaar later weer probeerde, werd ik aangenomen.”
 

Veertien jaar studeren

Eerder dit jaar ontving Elmira haar MSc-diploma parodontologie, ze studeerde cum laude af. Een mooie kroon op haar werk: na haar Havodiploma is ze veertien jaar bezig geweest om haar doel te bereiken. “Als je zó lang naar een doel hebt toegestreefd, is het geweldig als je die eindstreep passeert. Dat is feitelijk ook wat me zo aantrekt in de parodontologie, waarbij je samen met de patiënt naar een einddoel toewerkt. Als je dat bereikt, zijn mensen echt zo blij, dat vind ik werkelijk bijzonder om mee te maken.”
 

Positieve uitstraling

In Rotterdam-zuid opende Elmira begin deze maand met een collega haar verwijspraktijk ‘Imparo’. De aftrap werd gegeven met een feestelijk openingscongres, waar vakgenoten Ubele van der Velden, Bruno Loos, Fridus van der Weijden en Maarten van der Horst als spreker acte de présence gaven. Laatstgenoemde zal ook als implantoloog in de praktijk van Elmira werkzaam zijn. “In mijn praktijk wil ik positiviteit uitstralen, zo’n levenshouding brengt je niet alleen privé maar ook in je professionele leven veel voordelen. De patiënt staat bovendien altijd op nummer 1, dat moet voor mij en mijn team het belangrijkste uitgangspunt zijn.”
 

Promotieonderzoek

“Veel mensen hebben mij geholpen om te komen waar ik nu ben, daar ben ik hen dankbaar voor. Mede dankzij hen kan ik me nu richten op twee volgende doelen: het uitbouwen van mijn praktijk en een promotieonderzoek aan ACTA naar de interactie tussen gingiva-epitheelcellen en composietrestauraties. Hard werken, maar dat ben ik ondertussen wel gewend. Ik ga er in ieder geval voor de volle 100% voor.”
 

Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl