Gezond fundament

Alumni Network biedt startende tandarts veel voordelen

Een artikel over het Alumni Network hangt nauw samen met informatie over De Startende Tandarts. Het ene initiatief vloeit namelijk voort uit het andere, zo vertelt Stephan Tjiook, in mei 2018 afgestudeerd aan ACTA en werkzaam in praktijken in Garderen en Amsterdam. “Om na je afstuderen daadwerkelijk als BIG-geregistreerde tandarts aan de slag te kunnen gaan, moet je diverse stappen ondernemen. 
Denk aan BIG-registratie, KvK, verzekeringen, belastingen, kortom zaken die je niet op de universiteit leert. Stanley Pranoto besloot in 2015 zijn ervaringen op dit gebied op een openbaar toegankelijke website te zetten om andere young professionals te helpen. Hij vroeg mij om zijn team te versterken en samen werden we steeds enthousiaster. Met de website willen we onafhankelijke informatie bieden over het starten als tandarts na het afstuderen. Waarom zou je telkens opnieuw het wiel moeten uitvinden? Ons stappenplan geeft de startende tandarts allereerst alle benodigde informatie. Daarnaast bieden we inmiddels als platform voor young professionals een hoop meer.”
 
Sociale fun, leren en netwerken
“Want na afstuderen verliezen veel tandartsen dikwijls snel contact met de universiteit en groepen studievrienden. Om dat groepsgevoel terug te brengen, hebben we het Alumni Network opgericht. Dit is bedoeld als sociale community, zeg maar een overkoepelende en interfacultaire studievereniging Plus voor alumni.
Het doel van ons Network is het delen van kennis, creëren van netwerkmogelijkheden en ruimte voor sociale fun binnen de tandheelkunde. Dit faciliteren we onder meer via onze events, zoals Kickstart 360, onze Kickstartcafé’s en ons bedrijfshockeyteam. Via Alumni Coaches bieden we jonge tandartsen de mogelijkheid om bij meer ervaren collega’s mee te kijken, dit concept is momenteel volop in ontwikkeling. Alumni met sprekersambities willen we een podium bieden via ons Alumni Speakers Network. En binnen De Opleidingspraktijk kunnen young professionals zich verdiepen in aandachtsgebieden die tijdens de studie onderbelicht zijn gebleven. Kortom, het Alumni Network staat garant voor sociale fun, leren en netwerken.”
 
Talloze voordelen
Het eerste jaar Alumni Network-lidmaatschap is gratis, daarna betalen leden € 35 contributie per jaar. “Je wordt dan niet alleen lid van onze community, maar profiteert bovendien van talloze voordelen. Denk aan kortingen op onze Kickstartevents plus activiteiten en diensten van onze partners, zoals cursussen, vaktijdschriften en congressen. Redenen genoeg dus om lid te worden, dat kan gemakkelijk via onze website www.destartendetandarts.com. We hebben al een flink aantal leden, maar daar kunnen nog veel meer bij!”

Privacy Polis     Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl