Fundamenteel online

Gum Health

27 juni 2017

Een gezond parodontium staat centraal bij alles wat wij als wetenschappelijke vereniging doen. Dat zal u niet verbazen. Logisch dus dat we vol spanning uitkijken naar EuroPerio9, het congres dat volgend jaar juni in Amsterdam plaatsvindt en waarbij de NVvP nauw betrokken is. Het programma is zo goed als rond en ik kan u verzekeren: het wordt een topcongres. EuroPerio9 gaat nummer 8 absoluut overtreffen, dus reserveert u de datum beslist in uw nieuwe agenda: 20-23 juni 2018. Alvast een kijkje nemen bij het congresprogramma? U vindt het hier.

Eerder behoefte aan een kennisupdate? Dan bent u op 24 november aanstaande van harte welkom op ons NVvP-najaarscongres ‘Perio on the move’, waar parodontologie en orthodontie elkaar ontmoeten. Gezien mijn persoonlijke connecties met de orthodontie verheug ik me bijzonder op dit congres. Over de kwaliteit van het programma hoef ik u niets te vertellen: deze is conform de hoge eisen die u van onze vereniging gewend bent.
De link tussen parodontologie en implantologie wordt trouwens in deze Fundamenteel belicht door Menke de Smit, die in het Abstract het proefschrift van Anna Louropoulou helder samenvat. Een aanrader!

Een derde evenement waarbij een gezond parodontium centraal staat, is de onlangs gelanceerde European Gum Health Day. Het initiatief moet nog een beetje groeien, daar gaan we volgend jaar hard aan werken door ook de KNMT, ANT en NVM erbij te betrekken. Alle praktijken die onlangs voor dit evenement al een pioniersrol vervulden, wil ik hartelijk bedanken. Collega Nicky Beukers vertelt u er in deze Fundamenteel meer over. 

Wijnand Teeuw komt overigens ook in deze editie aan het woord: hij promoveerde op de relatie tussen parodontitis, diabetes mellitus en cardiovasculaire aandoeningen. Benieuwd naar de belangrijkste onderzoekconclusie? Zijn samenvatting plus antwoorden op drie korte vragen scheppen duidelijkheid.

Laatste onderwerpen waar ik u graag op wil attenderen, betreft allereerst onze nieuwste folder. Deze is getiteld ‘Met een gezond gebit blijf je lachen’ en het onderwerp is, u raadt het al: het belang van een gezond parodontium. NVvP-leden bestellen de folder met korting, hopelijk maakt u er gebruik van. Daarnaast heeft de NZA de prestaties en tarieven 2018 bekend gemaakt. Gezien het feit dat dit voor de parodontologie nogal wat veranderingen met zich meebrengt, zullen we u hierover op korte termijn uitgebreid informeren.

Intussen is de zomer aangebroken. Ik wens u allen een zonnige tijd toe met – indien aan de orde - een aangename vakantieperiode!

Monique Danser,

voorzitter NVvP-bestuur


Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl