Fundamenteel online

Hugo de Bruyn hoogleraar/afdelingshoofd Tandheelkunde in Nijmegen

Hugo de Bruyn is sinds 1 november 2017 in functie als hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Sinds dezelfde datum leidt hij eveneens de afdeling Tandheelkunde. De Bruyn was tot zijn benoeming als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Gent, België.

Hugo de Bruyn (1960) studeerde Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 1983 zijn Licentiaatsdiploma (huidige Master) Tandheelkunde behaalde met het predicaat ‘Great Honour’. Hij promoveerde in 1987 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift 'Fluoride varnishes and enamel caries’ met een onderzoek naar cariëspreventieve middelen. Daarna kreeg hij een post-doc aan de Lund University Sweden, met een grant van de Niels Stensenstichting. Hij specialiseerde zich verder in de parodontologie en werkte er vervolgens als docent en visiting professor.

Van 1988 tot 2004 werkte hij als specialist in een verwijspraktijk parodontologie en orale implantologie in Brussel. Vanaf 2004 tot zijn benoeming in Nijmegen werkte hij aan de Universiteit van Gent als hoogleraar Parodontologie. Daar begon hij met de uitbouw van de post-initiele MSc opleiding Parodontologie-Orale implantologie. Inmiddels zijn 30 door hem opgeleide tandartsen wettelijk erkend als tandarts-specialist in de parodontologie en werkzaam in België en daarbuiten. 

Daarnaast bouwde Hugo samen met zijn team de Postdoctorale Opleiding Implantologie en werd een multidsiciplinair internationaal programma ‘Oral Health Sciences‘ uitgebouwd. Als leider van het onderzoekscluster Parodontologie, orale implantologie en implantaatprothetiek lag de research focus vooral op klinische en patiëntgerelateerde uitkomsten van implantaten en diverse behandelprotocollen. De laatste jaren heeft ook de diagnostiek van peri-implantitis en mogelijke behandelingen zijn aandacht gekregen.

Hugo zal naast zijn taak van afdelingsleiding ook de parodontologie meer visibiliteit geven binnen Radboudumc. De missie ‘een significante impact hebben op gezondheidszorg’ zal hierbij voorop staan.


Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl