Fundamenteel online

Peri-implantitis in de spotlights

Meer dan 500 clinici bezochten op 3 en 4 maart jl. de EFP Perio Master Clinic ‘Peri-implantitis – from aetiology to treatment’, gehouden in de Maltese hoofdstad Valetta. De organisatie was in handen van de Turkse Vereniging voor Parodontologie (oorspronkelijke locatie Istanbul); wetenschappelijk voorzitter was Prof. S. Renvert.

Peri-implantitis, de hoofdoorzaak van implantaatfalen, wordt een ‘public health-issue’ vanwege de enorme toename in prevalentie en het gebrek aan consensus in behandelmodaliteit, aldus de moderator van de eerste sessie, Prof. B. E. Kuru (Yeditepe Universiteit Istanbul). Primaire preventie blijft uiterst belangrijk zolang er geen bewezen en voorspelbaar behandelconcept is. De deelnemers hadden de gelegenheid om het volledige spectrum van peri-implantaire aandoeningen en preventie te bediscussiëren en om wetenschap met state-of-the-art klinisch handelen te combineren, aldus congresvoorzitter Prof. K. Demirel.

‘Clinically high-end’ meeting

Het idee van de EFP Perio Master Clinic is om een ‘clinically high-end’ meeting te organiseren, die relatief kleinschalig is (maximaal 600 deelnemers) en tussen de driejaarlijkse EuroPerio-meetings wordt gepland. De eerste Perio Master Clinic ‘Peri-implant plastic and reconstructive surgery’ vond plaats in 2014 in Parijs met als voorzitter EFP-pionier dr. J. L. Giovannoli. Op aangeven van de deelnemers aan die meeting werd dit jaar plaatsgemaakt voor 18 exposanten, om bijvoorbeeld de chirurgische sets die werden besproken te vinden. Ook nieuw was dat deelnemers dit jaar invloed hadden op de onderwerpen van de sprekers, door tijdens registratie aan te geven welke vragen zij graag beantwoord zouden zien. Een volledig congresverslag vindt u in de ‘Spring Edition’ van Perio Insight, die onlangs verschenen is (zie hieronder wat u in die editie nog meer voor interessante onderwerpen aantreft).

Menke de Smit

 


Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl