Gezond fundament

Perio-Cardio Workshop levert een consensus report op

Aanbevelingen voor artsen, tandartsen en patiënten
Het ‘Periodontitis and cardiovascular disease: Consensus report’ werd op 3 februari tegelijkertijd gepubliceerd in het Journal of Clinical Periodontology, het tijdschrift van de EFP en in Global Heart, het tijdschrift van de World Heart Federation (WHF). Aanbevelingen in dit report zijn o.a.:
 
  • Patiënten met parodontitis moeten geïnformeerd worden over het verhoogde risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, zoals een myocard infarct of beroerte. Ook moet hen geadviseerd worden om andere risicofactoren te beheersen, zoals roken, weinig bewegen, overgewicht, bloeddruk en een dieet met veel verzadigd vet en geraffineerde suikers.
  • Patiënten met zowel parodontitis als hart- en vaatziekten moeten geïnformeerd worden over het verhoogde risico op het ontwikkelen van cardiovasculaire complicaties. Ook moeten zij erop geattendeerd worden dat zij zich daarom moeten houden aan tandheelkundige voorschriften voor preventie en behandeling.

 

Om de bevindingen uit dit rapport onder de aandacht te brengen, bereidt de EFP momenteel een grootschalige campagne voor die in april van start gaat. Lees hier de uitgebreide informatie. 


Privacy Polis     Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl