Webinar Parodontitis en multi-causaliteit: een kijkje achter de schermen van de wetenschap

Aanvang: 20.00 uur 

De NVvP organiseert op donderdag 26 november 2020 om 20.00 uur een webinar, waarbij  Prof.dr. G.A. van der Weijden (parodontoloog NVvP - Utrecht) en drs. M. van der Zwet (tandarts - bestuurslid NVvP) de discussie aangaat over Parodontitis en multi-causaliteit: een kijkje achter de schermen van de wetenschap.

Wat is het effect van parodontitis op de rest van het lichaam en omgekeerd? Dit zijn onderwerpen die de laatste jaren veel aandacht krijgen in de wetenschappelijke literatuur. De vraag die we in deze webinar zullen beantwoorden is of de relate tussen systemische aandoeningen en tandvlees problemen voldoende door de wetenschap wordt onderbouwd. Met een uitstapje naar de wetenschapsfilosofie zal gekeken worden hoe we associaties (de 'systemic link') moeten interpreteren. 
Het webinar geeft een handvat om de verschilldende factoren die betrokken zijn bij de etiologie van parodontale aandoeningen een plek te geven. In hoeverre bevestigen asscociaties ook causaliteit? Het webinar geeft een verfrissende kijk op hoe wetenschap in de praktijk kan worden gebracht.  Lees meer.

Ledenprijs 25 euro
Niet ledenprijs 75 euro

Tijdens het webinar zullen de vragen zoveel mogelijk worden besproken


Accredicatiepunten zijn in aanvraag bij het KRT en het KRM.


Webinar terugkijken

Via uw persoonlijke link kunt u het webinar terugkijken in de t/m 31-12-2020.