Een gezonde basis

Drs. J. van Loghem

Beauty by design

Jani van Loghem werkte na zijn medische studie als arts-assistent in de algemene chirurgie en esthetische plastische chirurgie. Hij leerde werken met esthetiek in verschillende privéklinieken en via vele congressen, conferenties, trainingen en workshops. 

Vanuit zijn kliniek in Amsterdam (Falck kliniek) biedt hij patiënten een breed scala aan procedures; van plastische chirurgie en esthetische geneeskunde tot huidtherapie en schoonheidsbehandelingen en is een gevestigde waarde voor patiënten die kwaliteit zoeken in Nederland en daarbuiten.

Jani van Loghem, vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVCG), hoofd van de afdeling Esthetische Geneeskunde van het European College of Aesthetic Medicine and Surgery (ECAMS), en lid van de gewaardeerde Expert2expert-groep, is gespecialiseerd in minimaal invasieve esthetische behandelingen zoals injectables, liposuctie, lasers en chemische peelings. Jani is verantwoordelijk geweest voor de inhoud en uitvoering van een 2-jarig curriculum van de nieuwe officiële medische profielspecialiteit Esthetische geneeskunde, die wordt gehouden in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
Hij is een bekende spreker op vele internationale congressen zoals AMWC, ISDS, ASAPS, IMCAS, Face2face, WCAD, AMEC en nog veel meer.

Cosmetische behandelingen van het aangezicht en gebit zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De voornaamste redenen waarom mensen een behandeling willen ondergaan zijn zelfwaardering vergroten, zekerder worden, gelukkiger zijn, beter op de foto staan, aantrekkelijker worden.

Naast een toename van de bekende operatieve ingrepen aan het gezicht (neuscorrectie, facelift, ooglidcorrecties, gezichtsimplantaten ed), wordt er de laatste jaren exponentieel meer gebruik gemaakt van injectabels (botox en fillers).

Daardoor neemt ook het aantal complicaties toe. Behandelaars buiten de cosmetische geneeskunde denken vaak niet direct aan implantaten of injectabels als mogelijke oorzaak van een onbegrepen klacht.

Jani-van-Loghem-trs.png