Een gezonde basis

Mw. Pascale Hemelrijk

Is werken met pijn en ongemak aan de stoel herkenbaar voor jou? Een goede houding is geen luxe!

Het is een verontrustende realiteit: bijna 70% van de mondhygiënisten meldt rug-, nek-, hand- en polspijn te ervaren. Nog zorgwekkender is het feit dat 60% van hen niet tot aan de pensioenleeftijd werkt. Het is hoog tijd om deze ontwikkeling om te buigen! Heb je er ooit bij stilgestaan dat een verkeerde stoelpositie rond de behandelstoel het eindresultaat van je behandeling negatief kan beïnvloeden? De manier waarop je gedurende de dag zit, bepaalt ook of je de werkdag fit of vermoeid afsluit. Dit essentiële aspect verdient meer aandacht. In deze lezing worden niet alleen de aspecten van ergonomie besproken, inclusief de gevolgen die kunnen ontstaan bij een verkeerde werkhouding, maar nog belangrijker is dat we je laten zien hoe je met kleine aanpassingen niet alleen de best mogelijke zorg aan je patiënten kunt bieden, maar ook zelf comfortabel en gezond kunt werken!

Pascale-Hemelrijk.png

Na haar afstuderen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in 1983, heeft Pascale Hemelrijk enkele jaren gewerkt in een tandheelkundige kliniek in Bazel, Zwitserland. Rond 1985 beleefde het vakgebied parodontologie in Nederland een opkomst, waar Pascale zich destijds op richtte en altijd is blijven omarmen.
Gedurende Pascale haar carrière heeft de parodontologie altijd een centrale rol gespeeld, niet alleen in haar werk, maar ook in haar betrokkenheid bij organisaties zoals de NVvP, waar zij als bestuurslid heeft gefungeerd, en verschillende commissies waar zij deel van uitmaakte. Daarnaast verzorgt Pascale nationaal en internationaal trainingen voor tandheelkundige teams en is zij gastdocent aan de Universitas Studiorum Insubriae in Varese, Italië."