Een gezonde basis

Drs. Giles de Quincey

Recessiebedekking: Kan het ook anders? Het kan ook anders!

Gingivarecessies en peri-implantaat resecessies zijn vaak gerelateerd aan dunne weefsels. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde positie van de tand of het implantaat, die daardoor feitelijk buiten de "biologic envelope" staat. Daarnaast zijn er uiteraard patiënten bij wie de weefsels - zowel de zachte als de harde - van nature "dun" zijn. Daarom is in een groot percentage van de recessiebedekkingen, het opdikken van de weefsels noodzakelijk. De "gouden standaard" daarvoor lijkt het autologe bindweefseltransplantaat, maar daaraan kleven behoorlijke nadelen.
Bindweefsel vervangen! Is het mogelijk? Dat laat ik zien!


Giles de Quincey haalde zijn tandartsdiploma 1987(KU Nijmegen). Volgde van 1988-1990 een Post-graduate opleiding Parodontologie, University of Southern California in Los Angeles. In 1990 startte hij zijn verwijspraktijk voor Parodontologie  & Implantologie in 's-Hertogenbosch.
​​​​​​​In 1994 is Giles erkend als Diplomate of the American Board of Periodontology, is lid geweest van het Consilium Parodontologicum (NVvP) en nu lid van de wetenschappelijke commissie van de NVvP. Van 1992-2017 was Giles docent oa. aan de EFP-erkende Post-graduate opleiding voor Parodontologie, Nijmegen. Sinds begin 2017 is hij Assistant Clinical Professor in de EFP-erkende Post-graduate opleiding Parodontologie, Universiteit van Bern, Zwitserland.  


Giles-de-Quincey.png