Een gezonde basis

Drs. Luciano Pitzurra

Het Revitaliseren van Wondgenezing: Een Nader Onderzoek naar Platelet-Rich Fibrin (PRF)

PRF is een biologisch materiaal dat wordt verkregen door het centrifugeren van het bloed van de patiënt. Door de afgifte van groeifactoren heeft het de potentie om de complexe celinteracties die betrokken zijn bij wondgenezing te beïnvloeden. Desalniettemin blijft de klinische potentie ervan onderwerp van debat. Puttend uit het nieuwste onderzoek en literatuur, zullen we de onderliggende principes onderzoeken die de toepassing van verschillende soorten PRF ondersteunen en hun klinische toepassingen en resultaten beoordelen.
Zou het kunnen dat de klinische resultaten die we zoeken al binnen handbereik zijn?

​​​​​​​Luciano Pitzurra is een gepassioneerde en bekwame tandheelkundige professional met een breed scala aan expertise op dit gebied. Hij behaalde zijn tandartsdiploma aan de Universiteit van Cagliari in 2012, waar hij tevens zijn Master of Science in Endodontologie en Restauratieve Tandheelkunde voltooide. Nadat hij zijn liefde voor chirurgische specialiteiten ontdekte, heeft Luciano zich gespecialiseerd in parodontologie en implantologie aan de Universiteit van ACTA in Amsterdam. Hier behaalde hij in 2018 zijn MSc in Oral Health Sciences en werd een erkend Parodontoloog bij de European Federation of Periodontology.

Op dit moment is Luciano bezig met het behalen van zijn doctoraatstitel en doet hij onderzoek naar het regeneratieve potentieel van autologe materialen in de afdeling parodontologie aan de Universiteit van ACTA. Zijn werk is erkend met de EFP-prijs voor preklinisch en basisonderzoek, vanwege zijn onderzoek naar de effecten van L-PRF en A-PRF+ op parodontale fibroblasten in in vitro wondgenezingsproeven.

Luciano-Pitzurra.png