Voorjaarscongres 2022

Op 1 april bent u natuurlijk op uw hoede voor onverwachte grappen. En hoewel wij bij de NVvP een goede ‘prank’ zeker kunnen waarderen, bent u dit jaar bij ons op 1 april van harte welkom voor een serieuzere invulling van die dag. Onder de noemer ‘April Fool’s Daily Rules’ organiseren wij dan namelijk het NVvP Voorjaarscongres 2022. Een daily routine staat centraal, mét een interactieve sessie als extra bonus.

Na de wake-up call van de voorzitter Ilara Zerbo verzorgen Fridus van der Weijden en Dagmar Else Slot een ochtendhygiënesessie, waarna Isabelle Laleman u een aantal “ochtendsnacks” voorschotelt (probiotica versus antibiotica). Vervolgens scherpt Bruno Loos uw geest met een braintraining sessie, waarin hij graag met u op zoek gaat naar het antwoord op de vraag waar we met parodontale therapie naartoe willen.

De lunch kan dankzij Melle Vroom en Lodewijk Gründemann een interactief karakter krijgen (maakt u kennis met ‘Dental Coach’? Meldt u dan extra snel aan, want het aantal plekken is beperkt). Tijdens de daaropvolgende “maincourse” legt Liesbeth van Rossum uit waarom obesitas een risico vormt voor het hormonale en afweersysteem. 

Na de theepauze volgt een spannende puzzelsessie met Mauro Merli, die de complexe multi-disciplinaire rehabilitatie van paropatiënten belicht. Tenslotte volgt een ‘grote schoonmaak’ onder aanvoering van Markus Schlee: wat behelst een optimale reiniging van implantaatoppervlakken tijdens de behandeling van peri-implantitis? En dan is het hoog tijd voor een apéritief…

Na één dag heeft u alle Daily Rules weer helder in beeld!

Lees meer ....

Dr. Natasha Lioubavina-Hack
congrescoördinator