Een gezond fundament

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor plaatsen waar je tanden en kiezen dicht tegen elkaar aan staan. Flossdraad is namelijk dun genoeg om daartussen te passen. Omdat goed flossen lastig is, zal over het algemeen eerst gekeken worden of een stoker of rager past.

Instructie

  • Wikkel ongeveer 40 cm flossdraad met de uiteinden losjes om de middelvingers. Laat 10 cm draad tussen beide vingers over. Pak de draad tussen duim en wijsvinger en houd een stukje van 3 cm tussen beide duimen over.
  • Breng de strak gespannen flossdraad voorzichtig met een zagende beweging in de ruimte tussen de tanden en kiezen. Bij kleine ruimtes gaat de flossdraad er soms moeilijk tussen. Voorkom doorschieten in het tandvlees.
  • Span de flossdraad rond een tand of kies en breng de draad met een zagende beweging voorzichtig tot iets onder het tandvlees.
  • Breng de flossdraad met een zagende beweging terug tot het contactpunt en herhaal de vorige handeling bij de andere tand of kies in dezelfde tussenruimte.  Haal de flossdraad met een zagende beweging tussen de tanden vandaan. Herhaal deze procedure voor elke tussenruimte in uw gebit.
  • Gebruik voor iedere tussenruimte een schoon stukje flossdraad door het van de ene middelvinger af te wikkelen en weer om de andere middelvinger op te winden.
flosdraad-770x361.jpg


Flossen_1.jpeg