Dag van het Tandvlees 12 mei

  • 7 apr. 2023
Dag van het Tandvlees 12 mei

Healthy gums look good on you. Protect them!

Op 12 mei aanstaande vindt de Gum Health Day ofwel de Dag van het Tandvlees 2023 plaats. Zowel de EFP als de NVvP zijn druk bezig met de voorbereidingen van deze dag, die dit jaar als thema heeft: ‘Healthy gums look good on you. Protect them!’.

Het thema van dit jaar sluit mooi aan op het thema dat we vanuit de NVvP voor deze dag uitdragen: Roze en Krachtig is Prachtig: gezond tandvlees is roze, gezond tandvlees is krachtig en dat vinden wij natuurlijk helemaal prachtig!

Campagne verder verspreiden
De campagne ‘Roze en Krachtig is Prachtig’ is u inmiddels bekend. Ons doel is om dit thema de komende jaren verder te verspreiden, zodat niet alleen wij als tandheelkundige professionals maar ook andere zorgprofessionals én onze patiënten bekend raken met dit thema en bijbehorende Dag van het Tandvlees.

Bijna 100.000 views
De Dag van het Tandvlees is natuurlijk maar één dag, maar aandacht voor gezond tandvlees moet er alle dagen van het jaar zijn. In dat kader heeft de NVvP in het najaar van 2022 de ‘Roze en Krachtig is Prachtig’-campagne nogmaals online gezet en daarin met name het belang van elektrisch poetsen onderstreept. En ook die campagne was op social media weer een groot succes, met ditmaal bijna 100.000 views! Iets waar we als NVvP trots op mogen zijn.

ikwilgezondtandvlees.nl 
Het doel van al dit werk blijft bewustwording creëren onder de bevolking en dan met name onder de mensen die niet standaard 1-2x per jaar een tandarts of mondhygiënist zien. Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden over tandvleesproblematiek. Op die manier hopen we hen tevens te stimuleren om zelf een afspraak te maken bij de eigen tandarts of mondhygiënist, waar zij de conditie van het tandvlees kunnen laten bekijken. Daarnaast is het plan om in de week van 8 t/m 12 mei 2023 wederom door het land gratis tandvleeschecks te gaan uitvoeren. Meer informatie hierover is binnenkort via ikwilgezondtandvlees.nl terug te lezen.

Wat kunt ú doen?
Naast de online campagne willen we u als NVvP-lid vragen om uw steentje bij te dragen aan deze campagne. Hiervoor is een digitale toolset ontworpen, bestaande uit een narrowcasting video, digitale poster en banner. Deze materialen kunt u gebruiken voor uw website, social media-pagina’s, tv-scherm in de wachtkamer of als handtekening onderaan uw e-mails.

Uiteraard bent u vrij om in de week van 8 t/m 12 mei in uw eigen praktijk mensen de mogelijkheid te bieden om een (gratis) tandvleescheck te ontvangen. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om uw praktijk aan te melden op de website ikwilgezondtandvlees.nl, zodat patiënten uw praktijk makkelijk via de postcode-locator kunnen vinden. Wilt u zich hiervoor aanmelden en de bijbehorende digitale toolset alvast per e-mail ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@nvvp.org.

Onderstaand treft u de toolkit aan die u kunt gebruiken voor uw eigen website, social media en tv schermen in de wachtkamer.

Social media