Congres '(Niet) Roken en de zorg' 30 november

  • 31 jul. 2023
Congres '(Niet) Roken en de zorg' 30 november

Op 30 november vindt het congres ‘(Niet) Roken en de zorg’ plaats in Flint in Amersfoort. Het thema is de cultuuromslag naar een rookvrije zorg.
We hebben in de zorg een behoorlijke uitdaging met z’n allen. In het Nationaal Preventieakkoord is namelijk vastgelegd dat de zorg in 2030 helemaal rookvrij is. Veel zorgorganisaties zijn al aan de slag om rookvrij te worden, maar het is nog niet genoeg. We hebben een cultuuromslag nodig.
Daarom organiseren Trimbos-instituut, RookStopZorg, NVZ, NFU, de Nederlandse ggz, Verslavingskunde Nederland, ActiZ, VGN, BVKZ, FLZ samen het congres ‘(Niet) Roken en de zorg’.
Van verpleegkundigen tot zorgbestuurders, alle zorgprofessionals zijn welkom. De workshops variëren van beleidsmatige tot praktische onderwerpen. Zo leren zorgbestuurders en managers aan de hand van succesvolle voorbeelden welke stappen er nodig zijn om hun organisatie rookvrij te maken. Maar de échte verandering vindt natuurlijk plaats in de dagelijkse praktijk. Daarom kan elke zorgverlener tijdens dit congres leren hoe je roken bespreekt én oefenen met geven van een stopadvies en doorverwijzing. Inspiratie, best practices, oefenen, implementatietips, wetenschappelijke kennis en veel ruimte voor
netwerken: een breed aanbod waaruit je kunt kiezen om een programma te volgen dat aansluit bij je interesses.


Bekijk het volledige programma en meld je aan.