Dag van het Tandvlees 12 mei

  • 26 apr. 2022
Dag van het Tandvlees 12 mei

Gezondheid begint met gezond tandvlees!

Op 12 mei is het weer zover: de Dag van het Tandvlees!

Hiervoor heeft de NVvP de campagne 'Roze en Krachtig is Prachtig' gelanceerd. Een online campagne waarmee we vanuit de NVvP, in samenwerking met Oral-B, aandacht vragen voor gezond tandvlees. Doel van deze campagne is bewustwording creëren onder de bevolking en dan met name onder de mensen die niet standaard 1-2x per jaar een tandarts of mondhygiënist zien. Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden en checken waar ze een gratis tandvleescheck en informatie kunnen ontvangen over tandvleesproblematiek. Maar natuurlijk kan iemand ook een afspraak bij zijn of haar eigen tandarts of mondhygiënist maken om de conditie van het tandvlees nog eens extra te laten bekijken.

Verschillende opleidingen doen mee!
Anders dan in de voorgaande jaren betrekken we nu juist een aantal Tandheelkunde- en Mondzorgkunde opleidingen in deze campagne. De aangesloten universiteiten en hogescholen bieden in de week van 9 t/m 13 mei mensen de mogelijkheid om op het aangegeven inloopspreekuur een gratis tandvleescheck en aanvullende informatie te ontvangen over gezond tandvlees en bijbehorende tandvleesproblematiek.

Screening in de Mobiele Praktijk van Defensie
Maar dat is nog niet alles! Ook dit jaar heeft Defensie de Mobiele Tandheelkundige Praktijk, een echte tandartsbus, weer beschikbaar gesteld voor de Dag van het Tandvlees. Deze bus wordt op 12 mei op het Eendrachtsplein in Rotterdam geplaatst, zodat langslopend publiek de bus kan betreden voor informatie én een screening van zijn/haar tandvlees.

Wat kun jij als NVvP lid doen?
Naast de online campagne willen we graag onze leden vragen om ook hun steentje bij te dragen aan deze campagne. Want hoe meer tandheelkundige professionals meedoen, hoe breder onze boodschap wordt verspreid! Hiervoor is er een digitale toolset ontworpen bestaande uit een narrowcasting video, digitale poster en banner. Deze materialen kunnen worden gebruikt voor op uw website, social media pagina’s, tv-scherm in de wachtkamer of als handtekening onderaan uw e-mails. Uiteraard bent u vrij om ook uw eigen patiënten de mogelijkheid te geven om in de week van 9 t/m 13 mei voor een (gratis) tandvleescheck te ontvangen!

Onderstaand treft u de toolkit aan die u kunt gebruiken voor uw eigen website, social media en tv schermen in de wachtkamer.

Social media