Dag van het Tandvlees 2023: druk bezocht

  • 20 jun. 2023
Dag van het Tandvlees 2023: druk bezocht

Op 12 mei 2023 was het zo ver: de Dag van het Tandvlees 2023! Vol enthousiasme vertrok een delegatie van de NVvP naar het Jaarbeursplein in Utrecht om daar de mobiele tandheelkundige praktijk op te zetten. De dag werd een groot succes, met zelfs veel aandacht op de landelijke radiostations. Op een zonnige vrijdag stonden onze collegae-parodontoloog Steven Lim, implantoloog Bard van Cruijssen, mondhygiënist Rianne Muhlenbaumer, parodontoloog in opleiding Danielle Spies en vier studenten van de opleiding mondzorgkunde Hogeschool Utrecht klaar om ieder die langskwam te voorzien van een gratis screening en informatieverstrekking over het tandvlees. Ook nu zijn er weer meerdere mensen geholpen en verblijd met proefmonsters, mogelijk gemaakt door Oral-B® en Dentaid. 
Maar niet alleen bij de tandartsbus werden mensen geholpen. Ook op ACTA, het Radboud UMC Nijmegen en op de Hogeschool Utrecht stonden docenten en studenten klaar om patiënten te zien. Daarnaast hebben meerdere tandarts- en mondhygiënistenpraktijken hun deuren opengesteld voor de Dag van het Tandvlees. 

Radiointerviews
Naast de activiteiten op de fysieke locaties hebben we onze campagne ’Roze en Krachtig is Prachtig’ uitgerold. Die campagne was een groot succes: de NVvP werd zelfs door de radio benaderd. Zo werd de Dag van het Tandvlees op meerdere stations genoemd en zijn er enkele interviews met een parodontoloog uitgezonden. Trots zijn we als NVvP dat ons doel van deze campagne – landelijke verspreiding ervan en meer bewustwording over gezond tandvlees in Nederland - ook dit jaar is bereikt!


Campagne uitbreiden
We willen de campagne graag uitbreiden door huisartsenpraktijken en verloskundigenpraktijken erbij te betrekken. Dat idee staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar de eerste stappen hiertoe zijn gezet. We hopen dat ook in die tak van de gezondheidszorg de komende jaren meer aandacht aan het belang van gezond tandvlees zal worden besteed. De NVvP wil iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het
verspreiden van de campagne-informatie in Nederland heel erg
bedanken.


Tot volgend jaar!
Rianne Muhlenbaumer en Nicky Beukers