Perio Workshop 2019 presenteert nieuwe richtlijn

  • 11 dec. 2019
Perio Workshop 2019 presenteert nieuwe richtlijn

Op 12 november werd door 90 experts uit 18 landen consensus bereikt over deze evidence-based richtlijn tijdens de driedaagse Perio Workshop 2019 (of de 16e European Workshop on Periodontology) in La Granja.
Deze richtlijn voldoet aan het hoogste niveau (S3) voor klinische richtlijnen en werd opgesteld na evaluatie van 15 systematische reviews door 4 werkgroepen over verschillende therapeutische interventies.

Gebaseerd op de diagnose van de patiënt worden precieze behandelroutes aangegeven en aanbevelingen gedaan voor specifieke behandelingen van de verschillende stadia van parodontitis, behalve voor parodontitis stadium IV, welke de focus zal zijn van de Perio Workshop 2020 in november 2020. De richtlijn zal de komende maanden gepubliceerd worden in het Journal of Clinical Periodontology en vervolgens worden geïmplementeerd via een EFP-communicatiecampagne.

Naast de mate van bewijs voor de verschillende behandelingen werden ook andere factoren zoals consistentie, klinische relevantie, evenwicht tussen voor- en nadelen, patiëntvoorkeuren, toepasbaarheid op de populatie en ethische, wettelijke en economische overwegingen in acht genomen. Lees meer .....