NVvP viert 85-jarig bestaan: jubileumcongres vol hoogtepunten

  • 28 nov. 2022
NVvP viert 85-jarig bestaan: jubileumcongres vol hoogtepunten

Met volle zalen kijken we terug op een zeer geslaagd NVvP Lustrumcongres, 25- 26 november in het Gooiland, Hilversum. Een bestuurswisseling, de benoeming van vier ereleden plus Lid van Verdienste en een gloednieuwe website: het zijn slechts enkele hoogtepunten van twee geweldige congresdagen.

De dag ging van start met de Algemene Ledenvergadering, waarbij afscheid werd genomen van Ilara Zerbo als voorzitter en Steven Lim als haar opvolger in het bestuur geïnstalleerd werd. Nadat Ilara Zerbo het congres opende, gingen Ubele van de Velden en Jan Tromp in op 85 geschiedenis van de NVvP. Hierbij werd een nieuwe, extra website van de NVvP onthuld, waarop de geschiedenis van de vereniging in decades van 10 jaar in woord en beeld gepresenteerd wordt. Een geweldig project! Vervolgens werden prof.dr. F. Abbas, prof. dr. E.G. Winkel, prof. dr. B. Loos en prof. dr. N. Lang benoemd tot erelid van de NVvP. Daarna ging het het feitelijke congresprogramma van start.

Tijdens de ochtend konden alle aanwezigen luisteren naar lezingen van niemand minder dan Niklaus Lang, Egija Zaura en Dick Barendregt. Na de lunch werd het programma verdeeld in een hoofd- en parallelprogramma, waarbij opnieuw diverse (inter)nationale sprekers de microfoon ter hand namen.

Na afsluiting van het wetenschappelijke programma werd getoost op 85 jaar NVvP en werden de deelnemers voorzien van heerlijk walking dinner. Nadat de muziek werd ingezet, gingen de voeten van de vloer en was het feest compleet.

Ook op zaterdag was het congresprogramma verdeeld in een hoofdprogramma en een parallelprogramma, waarbij de sprekers boeiende lezingen verzorgden. Na de lunch was het tijd voor de prijsuitreikingen van de NVvP-Oral B onderzoeksprijs, NVvP Postgraduate Award en Undergraduate Award. De NVvP-Oral-B prijs werd gewonnen door Nicky Beukers, waarbij Madeline Kosho en Angela te Velde de Postgraduate Award en Undergraduate Award in de wacht sleepten. Nadat Monique Danser de penning, behorende bij de benoeming tot Lid van Verdienste, had ontvangen, werd de middag voortgezet met diverse presentaties. Een paneldiscussie onder leiding van niemand minder dan Klaus Lang vormde het daverende slotstuk van dit bijzondere congres. Klik HIER voor een sfeerimpressie van het congres. 

Meer lezen over de wetenschappelijke inhoud van het congresprogramma? HIER treft u het congresprogramma.