NVvP Najaarscongres vol hoogtepunten

  • 30 nov. 2023

Met een volle zaal kijken we terug op een zeer geslaagd NVvP Najaarscongres op vrijdag 24 november jl in het Gooiland te Hilversum, de noeming van Tine Vangsted tot erelid, de aanwezigheid van vele leden van verdienste en ereleden, zijn slechts enkel hoogtepunten van een succesvol congres.

De dag ging van start met de Algemene Ledenvergadering, waarbij afscheid werd genomen van Nicky Beukers na zes bestuursjaren. Tim Thomassen werd benoemd tot nieuw bestuurslid. Nadat Steven Lim het congres opende, stelde moderator Ubele van der Velden de sprekers van het ochtendprogramma voor.

‘The very essence of classical periodontology’, zo opende Klaus Lang ‘the Walk of Fame’ van deze dag. Prof. dr. Bruno Loos, dé specialist inzake de relatie tussen de multifactoriële aandoening parodontitis en de algehele gezondheid, vertelde welke nieuwe risicofactoren er op meerdere niveaus zijn toegevoegd aan het klassieke ‘spinnenweb’ van risicoanalyse. Prof. dr. Fridus van der Weijden vertelde over de oorsprong, het doel en de veranderingen van niet-chirurgische parotherapie. 

Tine Vangsted vervulde met verve de rol als moderator van het middagprogramma. Prof. dr. Pierpaollo Cortellini samen met zijn zoon Simone Cortellini namen ons mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent het pad van resectieve naar regeneratieve én minimaal invasieve chirurgie. Het wetenschappelijk programma werd afgesloten met een lezing van het trio: prof. dr. Frank Abbas, prof. dr. Edwin Winkel en prof. dr. Arie-Jan van Winkelhoff. De antiseptische- en antimicrobiële therapie bij initiële, chirurgische therapie vormde jarenlang routine in de parodontologie. Vervolgens werd Tine Vangsted benoemd tot erelid van de NVvP.

Na de theepauze was het tijd voor de prijsuitreikingen van de NVvP-Oral B preventieprijs, NVvP Postgraduate Award en Undergraduate Award. De NVvP-Oral-B preventieprijs werd gewonnen door René Huffels, waarbij Julio Villaba Recuerda en Kelly Chun & Ni-ni Sluijk de Postgraduate Award en Undergraduate Award in de wacht sleepten.

Klik hier voor meer foto's