Gezond fundament

Home

De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie

Een actieve, professionele en wetenschappelijke beroepsorganisatie voor tandheelkundige zorgverleners zoals tandartsen, mondhygiënisten, parodontologen en implantologen. Het doel van de vereniging is het delen van kennis rond de parodontale en peri-implantaire zorg. Naast wetenschappelijke vakinhoudelijke informatie voor leden, geeft de NVvP ook algemene informatie voor het publiek over het tandvlees en de manier waarop dit bijdraagt aan de algemene gezondheid.

Home

Paro Breda wint Boeing 747 suite & vlucht in flight simulator

| 15 juni 2018
Het team van de ParoPraktijk Breda heeft de overnachting in de Boeing 747 suite en een vlucht in de flight simulator gewonnen in het Corendon Vitality Hotel te Amsterdam tijdens EuroPerio9! 
 

NVvP najaarscongres DENTECH 23 november 2018

| 16 april 2018

Innovatie in de parodontologie

Digitale innovaties betreden in rap tempo de wereld van de tandheelkundige zorgverleners. Patiënten komen met vragen over E-health, roken E-sigaretten en benutten apps over mondgezondheid. In de dentale industrie zijn 3D-productietechnieken heel vanzelfsprekend, ook hier staat de technologie niet stil.  Uitgebreide informatie: sprekers, abstracts, programma.  

| 11 juni 2018

 
Woensdag 20 Juni, Room E102 15:15 - 16:15 uur
Interactive Session: The indications & additive effect of intra-pocket medication in different stage of Periodontal treatment.
 

EuroPerio9 Amsterdam 20-23 juni 2018

congres | 08 juli 2017
EuroPerio9 komt naar Amsterdam van 20 -23 juni! Het grootste en meest toonaangevende congres op het gebied van de Parodontologie en Implantologie ter wereld. De organisatie van dit congres is mede in handen van de NVvP. Bekijk het programma of download het hierLees meer ...
 
EuroPerio9 App nu beschikbaar. Download de App en maak uw persoolijk programma, chatten met leeftijdsgenoten, stemmen in sessies en vragen stellen!

Hollandse Avond 21 juni 2018 Tobacco Theater

| 21 oktober 2017

Hét ultieme praktijkuitje van 2018!

Lekker loungen of volop swingen - in verschillende sfeervolle ruimtes vol kleur en muziek - , verrassende acts en natuurlijk overheerlijk eten en drinken: de Hollandse Avond van EuroPerio9 heeft een trendy metamorfose ondergaan. Kosten nog moeite zijn gespaard om alle aanwezigen op 21 juni aanstaande in het Amsterdamse Tobacco Theater het ultieme clubgevoel te laten ervaren. Klik hier voor de uitgebreide informatie.
 
Voor slechts €65,- p.p. feest, diner en drinken in een luxe ongedwongen sfeer in Amsterdam!
Boek hier vóór 26 april een overnachting in het Corendon Vitality Hotel 'NVvP Hotel'. €97,50 pp op basis van een twee persoonskamer. Klik hier voor de uitgebreide informatie.
| 03 juni 2018

Op 5 en 6 oktober 2018 vindt de tweede editie van MedischOndernemen LIVE plaats. MedischOndernemen LIVE is hét ontmoetingspunt voor alle praktijkhouders, beslissingsbevoegden, zelfsturende teams en praktijkmanagers in de eerstelijnszorg. Samenwerken en ondernemen staan centraal tijdens MedischOndernemen LIVE.

Terugblik Dag van het Tandvlees 16 mei 2018

| 18 mei 2018
Op verschillende plaatsen hielden tandartsen en mondhygiensten praktijken een inloopspreekuur voor een DPSI meting en informatie over het tandvlees. Op het Buitenhof in Den Haag stond de mobiele praktijk van Defensie waar voorbijgangers gratis hun tandvlees konden laten checken.
 
| 18 mei 2018
De Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie biedt u de concept "Richtlijn derde Molaar" aan ter becommentariëring. Uw commentaar kunt u, vóór 30 juni 2018, mailen naar het secretariaat@nvvp.org alwaar de commentaren zullen worden gebundeld en geretourneerd. 
 

Directeur KIMO gezocht

| 16 mei 2018
In verband met het vetrek van Dhr. D. Mettes als directeur KIMO, is er een vacature voor een nieuwe directeur. De vacature omvat 24 uur per week en wordt breed uitgezet in de (mond)zorg. 
Lees hier de volledige tekst.
| 29 april 2018
Tijdens de in maart gehouden 'general assembly' in Wenen is de EFP Postgraduate Research Prize uitgereikt.
 
De eerste prijs werd toegekend aan Chryssa Delatola, Bruno G. Loos, Evgeni Levin en Marja L. Laine van ACTA  De tweede prijs ging eveneens naar onderzoekers van ACTA: Efthymios Arvanitidis, Sergio Bizzarro, Elena Alvarez Rodriguez, Bruno G. Loos en Elena A. Nicu. De winnaars ontvingen een prijs van respectievelijk €1000,- en €750,-
 
| 23 april 2018
Het Kennisinstituut voor de Mondzorg (KIMO) heeft haar eerste drie klinische praktijkrichtlijnen (KPR's) vastgesteld. Het gaat om richtlijnen die te maken hebben met implantaten: voor de behandeling van voor peri-implantaire infecties en voor plaatsing van implantaatgedragen protheses in de boven- en onderkaak.
Deze drie richtlijnen zijn zogenoemde 'zij-instromende' richtlijnen. Dat betekent dat ze buiten KIMO zijn ontwikkeld door wetenschappelijke verenigingen en daarna bij KIMO ter autorisatie zijn ingediend.
 

EFP | Perio & Caries

| 29 januari 2018

De EFP lanceert voorlichtingscampagne over cariës en tandvleesaandoeningen

De EFP heeft een ambitieus bewustwordingsprogramma geïntroduceerd over de relatie tussen cariës en parodontale aandoeningen - de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekten bij de mens en de belangrijkste oorzaken van het verlies van tanden

20 jaar DPSI

| 08 januari 2018
De DPSI ofwel de Dutch Periodontal Screening Index, viert dit jaar z’n twintigste verjaardag. Samen met het bijbehorende Paroprotocol vormt deze screeningsindex nog altijd een uitstekend hulpmiddel om de kwaliteit van uw parodontale zorg in de praktijk te verbeteren.
 
Praktische tips
Dentista zet de jarige deze maand in de spotlights met een artikel dat volledig gewijd is aan het ontstaan en toepassing van de screeningsindex.
| 26 november 2017

Per 1 januari 2018 verandert het hoofdstuk Parodontologie in de Tarievenlijst. Het onderscheid tussen tandartsen en mondhygiënisten verdwijnt en de beschrijving van de onderdelen initiële parodontale behandeling en Parodontale nazorg is transparanter gemaakt.

Nicky Beukers, ambassador EuroPerio9 | 27 november 2017

EuroPerio9 zoveel mogelijk promoten: dat verzoek kreeg parodontoloog Nicky Beukers eerder dit jaar vanuit de NVvP. Als EP9-ambassador is ze daar volop meebezig. "Er zijn zó veel redenen om dit congres te bezoeken".

| 05 oktober 2017

De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) biedt een gratis lidmaatschap aan, aan alle 5de en 6de jaars studenten Tandheelkunde voor 2 jaar: 2018 en 2019. Indien deze studenten zich nu inschrijven, kunnen ze tevens in het najaar van 2017 van dit voordeel gebruik maken. Meld je hier aan.

Groter onderzoeksbudget van Stichting NVvP!

| 18 mei 2017

Groter onderzoeksbudget beschikbaar! 
De Stichting NVvP heeft tot op heden voornamelijk kleine onderzoeken ondersteund. Deels zal daar mee worden doorgaan; anderzijds heeft de Stichting nu ook de mogelijkheid een grotere, financiële bijdrage te kunnen doen voor een substantiële studie.
Nederlandse universiteiten, en met name samenwerkende Nederlandse universiteiten (multicenter), worden uitgenodigd om onderzoeksvoorstellen in te dienen bij het Stichtingsbestuur.
Het heeft de voorkeur van het Stichtingsbestuur om voor het onderzoeksonderwerp aan te haken bij één van de speerpunten van het bestuur van de vereniging NVvP. Bijvoorbeeld: het belang van de parodontologie op de algemene gezondheid en lifestyle (interventiestudie?). Daarnaast vindt het Stichtingsbestuur het belangrijk dat deze onderzoekstudie vanuit de 3 universiteiten gezamenlijk wordt uitgevoerd; ieder met hun eigen expertise in het belang van de gezondheid van alle Nederlanders.

Mocht u hier in geïnteresseerd zijn, dan kunt u uw voorstel indienen bij het Stichtingsbestuur van de NVvP via bestuur@nvvp.org

Nieuwe folder voor dagelijkse mondverzorging!

folders | 05 mei 2017

De NVvP heeft een nieuwe folder ontwikkeld om als handvat te dienen bij onze mondhygiëne instructies. Voor elk mondhygiëne hulpmiddel wordt er met foto's en begeleidende tekst duidelijk aangegeven hoe onze patiënten die kunnen gebruiken.
Aan het einde van de folder kan de gegeven instructie in een mooi overzicht worden geplaatst.

 

 

 

 

 

Privacy Polis     Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl